BEZOBRAZNA DISKRIMINACIJA BOŠNJAKA! U Poresku upravu na radna mjesta primljeni samo Srbi!
in

BEZOBRAZNA DISKRIMINACIJA BOŠNJAKA! U Poreskoj upravi na radna mjesta primljeni samo Srbi!

Autopijac.com

Novi Pazar – Na nedavno objavljenom konkursu za prijem novih radnika u Poreskoj Upravi u Novom Pazaru primljeno je devet Srba koliko se i primalo na konkursu a ni jedan Bošnjak saznaje naš portal.

Iako bi prema dosadašnjoj praksi taj odnos trebao biti drugačiji i u korist Bošnjaka, ovoga puta to nije bio slučaj, a našem portalu javili su se nezadovoljni Pazarci koji negoduju zbog ovakve odluke!

“Prijavio sam se za posao, studirao sam nisam prošao i ne razumem, nije bilo nikakvog obrazloženja za to. Kada sam video listu primljenih video sam da medju njima nema ni jedan Bosnjak. Neko bi trebao da se pozabavi time, ovo je čista diskriminacija” kaze za naš portal M.B. koji je želeo da njegovo ime pišemo po inicijalima.

Autopijac.com

Direktor Poreske uprave u Novom Pazaru bi, kaže, trebalo da se zapita šta radi i za koga radi ako je on Bošnjak i misli da je samo on dovoljan u redu, ali mišljenja sam da bi neko trebao da kaže stop diskriminaciji u zapošljavanju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dješavanjima u Sandžaku i šire zapratite našu facebook stranicu SandzakLive OVDJE

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Svečano otvorena Dvorana Sportske akademije Douš

Svečano otvorena Dvorana Sportske akademije Douš

Erdogan: Autoput Beograd – Sarajevo će pomoći povezivanje Sandžaka s regionom

Erdogan: Autoput Beograd – Sarajevo će pomoći povezivanje Sandžaka s regionom