in

Beograd / Protest ispred Skupštine Srbije – „Kosovo je srce Srbije“, „Idite na Kosovo“, „Izdali ste Kosovo“

Nekoliko desetina građana, uglavnom desničara, okupilo se večeras ispred Narodne skupštine u Beogradu zbog današnjih dešavanja na Kosovu i Metohiji.
Kako javlja reporter Nova.rs sa lica mesta, građani su se okupili kod ograde ispred ulaza u Skupštinu Srbije i skandiraju „Kosovo je srce Srbije“, „Idite na Kosovo“, „Izdali ste Kosovo“..
Razvijena je i velika zastava na kojoj piše „Nema predaje“.

Jedan od okupljenih obratio se prisutnima i pozvao na litiju u subotu u 15 sati, dok je za 18 sati najavljen protest ispred američke ambasade u Beogradu.
Građani sa kojima su reporteri našeg portala razgovarali kažu da su došli zbog današnjih dešavanja na Kosovu i Metohiji i kako bi pružili podršku našem narodu.
Kažu da su poziv videli preko društvenih mreža, te da ne znaju ko je organizator skupa.

Na skupu je i predstavnik „Narodnih patrola“ Damnjan Knežević.
Srđan Žunić iz organizacije Ujedinjeni narod Srbije rekao je da su došli da podrže bratiju na Kosovu i Metohiji ali, kako kaže, policija ih izaziva i hoće da ih rastera time što su pozvali pojačanje. više je sve ovo zbog policije jer su navodno čuli da policija hoće da ih rastera i sabotira, te da zovu pojačanje.

„Večeras ne želimo nikakve incidente. Danas bi svi trebalo da budemo složni zbog svega što se desilo na Kosovu i Metohiji tokom dana“, rekao je Žunić.
Ispred Narodne Skupštine trenutno je blokiran saobraćaj.
Podsetimo, jutros su policijske snage Kosova upale na sever Kosovske Mitrovice, što je uplašilo Srbije koji su izašli na ulice. Policija je tokom dana ispalila suzavac i šok bombe, a povređeno je desetine građana. Srećko Sofronijević ranjen je danas tokom upada specijalnih jedinica kosovske policije na sever Kosovske Mitrovice. Njegovo stanje je teško i on je operisan. Ranije danas kosovska policija je saopštila da su izvršili nekoliko akcija u cilju sprečavanja krijumačarenja. Na sajtu te policije osvanule su fotografije čokoladica i sokova. (Nova.rs)

Prijavi post

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Objavio sandzaklive

McGregor objavio fotografiju s džointom pa poručio: Bogatiji sam od cijelog UFC-a

Predrasude i nametnuta, iskrivljena mišljenja bez pokrića