in

Belorusija zapretila zapadnim zemaljama | Info

Volfovič je skrenuo pažnju na to da Belorusija priprema svoje oružane snage, izvodeći planirane aktivnosti borbene obuke.

Izvor: YouTube/Printscren/ CTVBY

Državni sekretar Saveta bezbednosti Belorusije Aleksandar Volfovič rekao je da se republička vojska sprema da odgovori na moguću provokaciju susednih zapadnih zemalja i istakao da će u slučaju agresije na Minsk s njihove strane doći do razaranja i na njihovoj teritoriji, prenosi RIA Novosti.

“Oni svoju infrastrukturu dovode u problem. Mislim da obični ljudi, Poljaci, Litvanci, vide šta se danas dešava u Ukrajini, razaranja, tragedije, kako obični ljudi ginu. Nadam se da neće oni pokrenuti agresiju na Belorusiju. Neprijateljstva se neće odvijati samo u Belorusiji. Ne, biće I razaranja, smrti, eksplozija i na njihovoj teritoriji”, rekao je državni sekretar za TV kanal Belorusija 1 .

Volfovič je skrenuo pažnju da je u susednim zemljama povećan broj vojne opreme i naoružanja, da se modernizuje vojna infrastruktura, sve su učestaliji letovi vojne avijacije u blizini beloruskih granica, iz budžeta se izdvajaju velika sredstva za sektor odbrane.

On je naglasio da Belorusija mudro izdvaja sredstva za razvoj svoje vojske, kako bi “ako bude potrebno, u slučaju provokacije, bila spremna da da dostojan odgovor“.

Volfovič je skrenuo pažnju na to da Belorusija priprema svoje oružane snage, izvodeći planirane aktivnosti borbene obuke.

“Ne zaboravljamo na naše granice. Danas je deo snaga i sredstava stigao do južnih granica, zapadnih, pokrivajući posebno opasna područja mogućih provokacija sa teritorije susednih zemalja”, rekao je on, prenosi RIA.

(Mondo)

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Zaboravljeni zločini HVO-a nad Bošnjacima jablaničkih sela Sovići i Doljani

Fotografija dana dolazi iz Tutina