in

Bajro Župić – Imao „dozvolu za ubijanje“, digao Piksija u vazduh, Deja nije dirao

Bajro Župić, bivši fudbaler Partizana, u Humsku je pre 36 godina došao kolima, ne tramvajem, fudbalski majstori umeli su da se umore bežeći od njegovih startova, a za Nova.rs pričao je o brojnim anegdotama iz karijere.
Župić je branio boje Partizana pet godina (1985-1990) i u drugoj polovini osamdesetih bio je strah i trepet širom Jugoslavije. Ne zbog fudbalske magije, već jer je bio sinomim za onu „lopta možda može da prođe, ali igrač ne“.
Sada je direktor Omladinske škole FK Novi Pazar, a za naš portal je evocirao uspomene na slavne dane, pogotovo u crno-belom dresu, uz poređenje sa sadašnjim fudbalom.

Njegov bivši klub i Crvena zvezda odlično gaze u Ligi konferencija, odnosno Ligi Evrope, a u Superligi su započeli šampionsku trku udvoje.
„Partizan je napravio dobru ekipu dolaskom trenera Aleksandra Stanojevića, videćemo kako će to biti u domaćem prvenstvu sa Zvezdom. Dobro guraju na evropskoj sceni i očekujem dosta bodova da bi još jedna ekipa bila u kvalifikacijama za Ligu šampiona, verujem da ćemo ostvariti to“, počinje Bajro Župić priču za Nova.rs.
Vremena su se promenila dosta u odnosu na njegove igračke dane koje su obeležile brojne anegdote. Jedna od njih je da je na stadion Partizana, po dolasku u klub, stigao „mercedesom“, a druga da je tramvajem otišao od železničke stanice.

„Svako ima svoju priču… Bila je jagma za mnom, tražili su me mnogi klubovi i čuo sam se sa Mocom Vukotićem, on mi je rekao: ‘Šaljem kola po tebe, nemoj da mrdaš’. I oni su došli u Pazar po mene u petak, moji drugovi su išli za nama, bili smo tri dana u Beogradu, jer je prelazni rok počinjao tek u ponedeljak. Oni su me uzeli ranije da ih neko ne bi pretako, potpisao sam u ponedeljak i to je prava istina, a bilo je priča da sam došao i autobusom, i vozom, u ovakvim ili onakvim farmerkama“.

Prijavi post

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Objavio sandzaklive

PRESUDA OSNOVNOG SUDA U NOVOM PAZARU – PRAVDA ILI POLITIKA?

U entitetu Republika Srpska Bošnjaci povratnici su brutalno napadani i ubijani, a svi ovi slučajevi vode se do danas kao neriješeni.