Bačevac u Skupštini o nepoštovaju nacioalne strukture prilikom zapošljavanja u Poreskoj upravi
in

Bačevac u Skupštini o nepoštovaju nacioalne strukture prilikom zapošljavanja u Poreskoj upravi

Na današnjoj sednici Narodne skupštine Republike Srbije, narodni poslanik SDP-a dr Muamer Bačevac je zatražio od ministra finansije informaciju o broju i nacionalnoj pripadnosti zaposljenih na poslednjem konkursu u Poreskoj upravi u Novom Pazaru.

Bačevac je rekao da se prošle nedelje na lokalnim portalima pojavila vest da je na konkursu za prijem novih radnika u Poreskoj Upravi u Novom Pazaru primljeno devet pripadnika srpske nacionalnosti i ni jedan Bošnjak, iako je bilo jako puno Bošnjaka koji su konkurisali za ove poslove i koji zadovoljavaju sve uslove.

On je podsetio da zakoni kao i Ustav Republike Srbije izričito zahtevaju da se uz svakako stručnost, u državnim institucijama moraju zastupiti manjinski narodi u procentu u kojem žive na određenoj teritoriji naše zemlje te da su Bošnjaci i pre ovog konkursa bili manje zastupljeni u ovoj važnoj drzavnoj instituciji.

“Zamislite u gradu u kome je 90% preduzetnika bosnjačke nacionalnosti dolaze finansijski inspektori isključivo srpske nacionalnosti. Neverovatno je podatak da na svih 9 raspisanih mjesta, niti jedan od Bošjaka koji su konkurisali nije zadovoljio uslove ili bio bolji od konkurenta”, naglasio je Bačevac.

On je zahtevao od Minitrstva finansija da ukoliko se ove trvdnje potvrde poništi konkurs zbog nelogičnosti i očiglednih nepravilnosti mkonkursa.

Osvrnuvši se na slučaj kako je on rekao novinski instruirane afere intoniranja himne u Noviom Pazaru on je ustvrdio da je himna intonirana, što su mu je potvrdilo i troje njegove dece koja pohađaju nastavu na bosanskom jeziku upravo u toj školi.

Pozivam državne institucuje da vrlo pažljivo, istinito i sa posebnom pažnjom ne vodeći se tendencionalnim izjavama političara kao ni tendencionalnim novinskim tekstovima, ispitaju šta se zapravo desilo u školi Rifat Burdžević Tršo nakon intoniranja himne.
Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dješavanjima u Sandžaku i šire zapratite našu facebook stranicu SandzakLive OVDJE

Prijavi post

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Objavio sandzaklive

Čaj od ruže olakšava proces mršavljenja

“Ćutanje je zlato“ ovo je princip kojeg se drže državne ustanove. Nema adekvatnog odgovora na društvene devijacije, sistem je u dubokoj krizi. Paradoksalno je, pravila ćutanja vladaju, to jača mafiju, dok neprimenjivanje zakona vodi društvo i državu u anarhiju i javašluk.  Više javno tužilaštvo u Kraljevu nije saslušalo svedoke koji optužuju Dragana Markovića zvanog Palma za krivično delo trgovine ljudima. Odbačena je krivična prijava. Prećutano je zašto taj slučaj nije preuzelo Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal.  Veljko Belivuk je prekršio pravila ćutanja, tvrdi da je sa svojim principima obavljao prljave poslove za SNS i Aleksandra Vučića.

Piše Strahinja Brajušković: Vučićev rat protiv mafije je farsa