in ,

Babić: Promjene u SPP Prijepolje doprinjele bi boljim odnosima u koaliciji

Screenshot:RTS/TV Forum

Zbog loših rezultata i sumnjivog poslovanja, odbornici Skupštine opštine Prijepolje, razriješili su dužnosti dosadašnje vd direktorice Turističke organizacije Prijepolje i Biblioteke “Vuk Karadžić“ Ildu Čolović i Sabiru Hodžić, i na njihovo mjesto imenovali nove rukovodioce. U narednih godinu, Turističkom organizacijom upravljaće Dragana Varaklić, dok je na čelo Biblioteke izabrana Marija Svičević.

Ovom odlukom, predsjednik opštine Vladimir Babić, ispoštovao je obećanje koje je dao početkom godine, da se zakon u svim ustanovama čiji je osnivač lokalna samouprava mora poštovati, te da “partijska knjižica“ neće nikoga zaštiti od odgovornosti i smjene, prenosi portal PP Media.

Istrajnost predsjednika Opštine da istera pravdu na čistac, podijelila je koalicione partnere u dva “bloka“. Naime, iako je formalno samo odbornik SDA Sandžaka, Edib Kajević predstavnik opozicije, smjena Ilde Čolović i Sabire Hodžić, podržana je sa 22 glasa od 35 prisutnih odbornika.

Na posljednjoj sjednici predstavnici koalicione vlasti podijelili su se u dva tabora – s jedne strane odbornici okupljeni oko partija Aleksandra Vučića i Rasima Ljajića, čvrsto su stali uz Vladimira Babića i podržali smenu direktorki dve ustanove, dok su sa druge strane ostali socijalisti, lokalni DPS i odbornici okupljeni oko Samira Tanidra.

Autopijac.com

Tokom diskusija, odbornici Stanko Kijanović (SPS) i Sabahudin Hajdarević (SPP) iznijeli su niz uvredljiv komentara na račun predsjednika Opštine, dok je Samir Tandir, pored uvreda i kritika na Babićev račun uputio riječi hvale na račun šefa naprednjaka Aleksandra Vučića i koordinatora te partije za Zlatiborski, Raški i Moravički okrug Krsta Janjuševića.

Predsjednik opštine Vladimir Babić, kazao je da neće stati sa promjenama u timu koji predvodi, sve dok kompletna “ekipa“ ne bude stremila ka istom cilju, a to je predan rad u interesu građana i poštovanje zakona.

“Ovo je tek početak promena i nema stajanja. Moraće pojedinci da dobro razmisle kojim su putem krenuli i da nama koji smo nosioci koalicije, jasno kažu na kojoj su strani. Ako žele da budu na drugoj strani to povlači i neke konsekvence sa sobom, ostavke ili smene”, istakao je Babić.

On je naveo da iako su smijenjene direktorice iz redova SPP, ta partija ostaje u vlasti u Prijepolju. Međutim, ističe da mu u timu, koji predvodi nisu potrebni “saboteri“, te da ima saznanja da će se u narednim danima nešto mijenjati u toj partiji na lokalu, što bi trebalo da doprinese uspostavljanju boljih odnosa među koalicionim parterima.

Odbornik Sandžačke demokratske partije, Esad Hodžić ističe, da se na posljednjoj sjednici moglo vidjeti koliko je bila pogrešna odluka, da se pre godinu dana proširi prijepoljska vlast sa ljudima koji su iznevjerili očekivanje građana u prethodnom madatu, kada su upravljali Prijepoljem.

“U neku ruku, drago mi je što se ispostavilo tačnim sve ono što smo mi govorili pre godinu dana, kada se ‘zorom’ u vlast uvodila partija koja je izneverila očekivanje građana u prošlom mandatu. Mi smo još tada govorili, da direktorke ne ispunjavaju uslove, da nisu dobro rešenje i mi nismo glasali za njihov izbor. Sada vidimo da smo bili upravu zbog toga”, istakao je Hodžić.

On je naglasio da sada u vlasti postoje dve strane, odnosno ona koja radi i druga koja koristi benefite vlasti kada joj to treba za lične interese.

“Druga strana je defakto opozicija. Oni su samo u vlasti da koriste vlast i privilegije oko zapošljavanja. Ali na sve ostalo oni su kritički nastrojeni i vrlo nekorektni prema predsjedniku opštine, jednim neprimjerenim tonom i rečima”, apostrofirao je Hodžić.

Izvor: PP Media

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Written by sandzaklive

"PRE ILI POSLE RUČKA OSVAJAMO AZOVSTAL", ŠOKIRAO KADIROV: Šef Čečena najavio novi napad na ključno uporište Ukrajinaca

Udala se za sina i prevarila ga sa unukom DNK emisija