in

B92: Posmatrači iz Njemačke bez primjedbi na obdukciju: Muftija Zukorlić preminuo prirodnom smrću

Muftija Muamer Zukorlić je preminuo usled srčanog zastoja, rezultat je obdukcije, koju je pratio i nezavisni tim ljekara iz Njemačke. Ovim je stavljena tačka na sve spekulacije o uzroku iznenadne smrti – saopštili su advokati Elme Elfić.

Prenosimo saopštenje koje su potpisale pravne zastupnice maloljetne djece Elme i muftije Muamera Zukorlića, advokatice Mirjana Radovanović i Danka Zarić.

“Zavod za sudsku medicinu iz Niša dao je nalaz i mišljenje da je smrt Muamera Zukorlića prirodnog porijekla i da je nastupila zbog naglog pogoršanja funkcije i sledstvenog prestanka rada srca zbog ranije prisutnog teškog i progresivnog kardiovaskularnog oboljenja.

U nalazu je konstatovano da je Muamer Zukorlić u vremenskom periodu između marta i novembra 2021. godine preležao akutni infark srca kao i da je kod istog konstatovana aortna stenoza, te da se bolest godinama unazad razvijala. Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika Novi Sad je uradio toksikološku analizu i utvrdio da ni u jednom od uzoraka nema koncetracije matereija koja bi mogla biti čiji bi uzrok akutnog trovanja sa smrtnim ishodom.

Na ovaj način sva pitanja oko uzroka smrti rahmetli Muamera Zukorlića su završena.

Vještaci iz Njemačke i Bosne i Hercegovane koji su kao stručni savetnici angažovani od strane podnosioca krivične prijave za teško ubistvo Usame Zukorlića prisustvovali su obdukciji kao posmatrači. Oni nisu imali nijednu primedbu na obavljeni postupak obdukcije. Tom prilikom nisu uzimali uzorke sa tijela i njihov zadatak nije bio da vrše toksikološku analizu tijela.

Posebno bi se zahvalili Višem javom tužilastvu u Novom Pazaru i Višem sudu u Novom Pazaru kao i svim drugim drzavnim organima što su profesionalno organizovali i sproveli eshimaciju i obdukciju tijela rahmetli muftije Muamera Zukorlića uvažavajući sve prijedloge oštecenih.”

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Written by sandzaklive

Pojavio se snimak neposredno pre ubistva Mikija Kolašinca

Mesec dana provela tamo, pa brze bolje pobegla! OVO je najviše šokiralo!