in ,

Autor pjesme “Pukni, zoro”: Magnifico u šoku slušao Dodikovo pojašnjenje

Autopijac.com

Popularni slovenački kantautor Magnifico u šoku i sa nevjericom gledao je dio press konferencije člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika koji je pojašnjavao kako je i kada nastala pjesma “Pukni, zoro”.

– Ja sam pjevao “Pukni, zoro” pjesmu, on je to pogrešno razumio vjerovatno. To je divna pjesma koju su pjevali srpski vojnici na Kajmakčalanu prvi put. U teškim borbama su se borili da se vrate na prostor Srbije, na Solunskom frontu i jedna divna pjesma koja ne vrijeđa nikoga, koja pjeva i opjevava ratnike koji se vraćaju iz rata, a ne ratnike koji idu u rat – rekao je Dodik.

Magnifico je uz video na Facebooku objavio kratko komentar: “Svakog dana u svakom pogledu sve više napredujem..”

Autopijac.com

Pjesmu “Pukni, zoro”, ovaj slovenački kantautor posvetio je djedu koji je bio srpski vojnik na Solunskom frontu, u Prvom svjetskom ratu.

Uradio ju je prije 11 godina za seriju i film “Montevideo, Bog te video”.

– Bjela (Dragan Bjelogrlić) mi je tražio da bude novo, a da opet bude staro… Kasnije su kružile legende o tome ko je pjesmu napisao, čak se pričalo da je zapis nekog starog ratnika, ali nije, napisao je jedan Ljubljančanin, to jest ja! Mnogi u to nisu mogli da povjeruju, čak sam i svoju majku jedva ubijedio da sam ja stvorio “Pukni, zoro” – našalio se se Magnifico gostujući u jednoj TV emisiji.

Faktor

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

U Crnoj Gori uhapšen Slobodan Peković osumnjičen za ratni zločin u BiH

Čovjek ušao pijan u džamiju, pa preselio na Ahiret (Pogledajte video)