in

Automobili “plove” po vodi, veliko nevrijeme zahvatilo grad (VIDEO)

REPUBLIČKI hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje za područje Srbije na grmljavinske nepogode.

Nevreme je već zahvatilo delove naše zemlje, a neverovatan snimak stiže nam iz Priboja.

Veći deo ove opštine zahvatilo je nevreme praćeno gradom, te su automobili u delovima grada jedva prolazili kroz vodu.

Od četvrtka toplije vreme

U Srbiji će danas biti lokalno kratkotrajnih pljuskova praćenih grmljavinom, a osveženje će se osetiti sutra, kada se očekuje temperatura za sedam do deset stepeni niža nego danas, kaže meteorolog Nedeljko Todorović.

Dodaje da će od četvrtka ponovo biti toplije vreme, te navodi da u maju inače ima često pljuskova i grmljavina, a da ove godine preovlađuje suša koja traje još od februara.

– Nešto malo krajem aprila bilo je kiše, ali to je nedovoljno da bi se sušni period prekinuo tako da su ova popodnevna kiša, to jest pljuskovi više lokalnog karaktera, ponegde čak i male nepogode sa olujnim vetrom i gradom dobrodošli da se malo nakvasi zemljište koje je najbitnije za poljoprivredu – rekao je Todorović za Tanjug.

Autopijac.com

On je pojasnio da su ovakve promene vremena normalne za ovo doba godine.

– To je karakteristika naše klime, posle nekoliko toplih dana obično dođe zahlađenje u trajanju dan, dva, tri uz pljuskove i grmljavinu – rekao je Todorović.

imajući u vidu temperature u poslednjih pet, šest dana, poranili u leto koje u meteorološkom smislu počinje u junu. (Novosti)

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Podrška Rusiji iz Beograda: Sloboda mišljenja ili poziv na agresiju(VIDEO)

(VIDEO) Azem Vllasi: Protiv BiH su radile i mnogo jače sile od ovih stvorenja sitnih zuba i velike kilaže, ona neće i ne smije nestati |