in

Austrija: Zastrašujuća nesreća, autobus udario u prikolicu koja je završila duboko u putničkom dijelu

Beč-Floridsdorf; Prema riječima glasnogovornika vatrogasne službe Geralda Schimpa, nesreća se dogodila oko 6.45 sati u Siemensstrasse. Autobus, u kojem su bile ukupno tri osobe, nakon izlaska s autobusnog stajališta udario je u kamion parkiran s desne strane trake, a prikolica mu je nakon toga probila vjetrobransko staklo i završila duboko u unutrašnjosti autobusa.

Vozač autobusa bio je zarobljen te je u sudaru zadobio ozljede. Kao nekim čudom, dvoje putnika koji su bili u autobusu izvukli su se tek s lakšim ozljedama.

Nakon što su osigurali vozila, profesionalna vatrogasna postrojba odmah je počela oslobađati zarobljenog vozača. Autobus je odvučen, a nakon nešto više od dva sata vatrogasna jedinica koja je bila na licu mjesta sa 30 ljudi i osam vozila bila je gotova.

Istraga o uzroku nesreće
Kako se točno dogodila nesreća, predmet je istrage. Kako je rekla glasnogovornica Wiener Liniena, “svjedoci će biti ispitani u sljedećih nekoliko dana”. “Još je sve otvoreno.” Na sreću, zbog vremena, ali i zbog lock downa, u autobusu je bilo vrlo malo ljudi, rekla je.

Prijavi post

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Objavio sandzaklive

(VIDEO) Slijepi putnik preživio let od Gvatemale do Majamija u STAJNOM TRAPU AVIONA

Moćan trik Sigmunda Frojda- Evo kako razoružati osobu koja hoće da vas ponizi