Antivakseri upali u zgradu RTV Slovenije, prijetili novinarima
in

Antivakseri upali u zgradu RTV Slovenije, prijetili novinarima

Grupa negatora postojanja koronavirusa i antivaksera sinoć je nasilno upala u studio RTV Slovenije i napravila haos. Verbalno su vrijeđali novinare i prijetili im.

Ispred zgrade RTV -a na Kolodvorskoj ulici u Ljubljani, grupa ljudi koja vjeruje da koronavirus uopće ne postoji svakodnevno protestuje. Sinoć oko 20 sati upali s u prostorije RTV-a, tačnije studija u kojem se snima Dnevnik.

Policija je stigla na mjesto događaja i više puta ih je pozivala da napuste studio ili zgradu. Nisu htjeli poslušati njihove pozive.

Novinarka RTV -a Barbara Vidmajer objavila je video zapis upada u studio na svom Facebook profilu. Kako je kazala za N1, negatori koronavirusa su skočili kroz vrata u predvorju zgrade. Išli su hodnicima do studija TV Slovenija. Budući da nisu htjeli napustiti studio uprkos ponovljenim pozivima, policija ih je morala odvući.

Autopijac.com

Voditeljica Tanja Starič kazala je za N1 kako su mjesecima upozoravali nadležne da situacija postaje nepodnošljiva, ali da niko ništa nije poduzeo.

Novinar Gregor Drnovšek rekao je da su protesti do sada bili uglavnom mirni, a zaposlenici RTV-a bili su samo meta pojedinačnih primjedbi.

“Satima smo mogli slušati razne teorije zavjere, optužbe da smo mi na RTV-u ubice, gnjide i trovači. To je izazivalo nervozu, loše raspoloženje, pa čak i bijes među zaposlenicima. (…)Imati službenu dozvolu za kampiranje u području intervencije je krajnje nevjerovatno”, dodao je.

Izvor: N1

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Repriza Jogurt revolucije: Autobusi iz Beograda krenuli na Cetinje

Repriza Jogurt revolucije: Autobusi iz Beograda krenuli na Cetinje

Bošnjaštvo im na jeziku, a u srcu kukavičluk