Ambasadorica BiH u Srbiji: Zatražili smo hitno dostavljanje informacije o hapšenju Vranja

Aida Smajić, ambasadorica BiH u Srbiji, za N1 je kazala da je danas u poslijepodnevnim satima obaviještena da je na graničom prijelazu Uvac uhapšen, od strane MUP-a Republike Srbije Edin Vranj, bivši visokopozicionirani funkcioner-inspektor Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova
“Ambasada Bosne i Hercegovine je odmah nakon dobijenih informacija uputila hitnu Notu Ministarstvu spoljnih poslova Republike Srbije, kojom smo zatražili hitno dostavljanje detaljne, potpune i naravno zvanične informacije o ovom hapšenju, kako bi našem državljaninu pružili svu neophodnu konzularnu i pravnu zaštitu koju Ambasada pruža u ovakvim slučajevima”, kazala je.

Smajić je lično pozvala i policijske stanice u Priboju i Prijepolju kako bi dobila informaciju gdje se Vranj nalazi, međutim nije dobila nikakve dodatne informacije.
Poznavajući dosadašnje procedure u Srbiji, a referirajući se i na dosadašnje iskustvo u ovakvim situacijama, Smajić je mišljenja da nije moguće očekivati bilo kakve dodatne informacije do kraja današnjeg dana.
“Ostaje nam da mi u Ambasadi u toku večeri drugim kanalima saznamo nešto više o ovom slučaju, a Ambasada Bosne i Hercegovine u Beogradu i ja lično pružit ćemo svaku vrstu pomoći našem državljaninu u okviru naših nadležnosti. Očekujem, svakako da ćemo sutra imati potpunije i detaljne informacije”, kazala je.

Izvor: N1

Total
33
Shares
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Related Posts