in

Albanski parlament odbacio rezoluciju o genocidu u Srebrenici

Albanski parlament odbio je u četvrtak zahtjev pojedinih opozicionih poslanika o održavanje sjednice na kojoj bi se razmatrala rezolucija o priznanju i osudi genocida u Srebrenici.

Prijedlog da se na dnevni red uvrsti tačka o donošenju rezolucije, koji je uputila grupa poslanika Demokratske partije odbijen je glasovima većine članova parlamenta.

Prijedlog o razmatranju rezolucije o priznanju i osudi genocida u Srebenici parlamentarnoj komisiji prije nekoliko dana uputili su članovi Demokratske partije, najveće opozicione stranke u Albaniji.

Odbijanje zahtjeva o razmatranju rezolucije izazvalo je reakcije i protivljenje poslanika Demokratske partije Albanije.

“Albanija nije nikada imala antialbanca kao što je Edi Rama. Pregazio si krv 8.000 nedužnih bošnjačkih muškaraca i djece. Glasali ste tako da ste pregazili živote 100.000 Albanaca sa Kosova”, napao je Salih Berisha premijera Albanije Edija Ramu.

Osim toga optužio ga je da je rob Aleksandra Vučića i da su poslanici vladajuće stranke glasali prema njegovoj naredbi.

Poslanik Tritan Shehu je rekao da je ovo gorak i ružan dan za albanski parlament.

Jedini smo parlament koji nema formalni dokument kojim bi osudio genocid. Ovo je dan koji ostavlja težak trag na demokratski svijet. Prije nekoliko dana ova je gospoda glasala protiv rezolucije kojom se osuđuje ruski genocid u Ukrajini. Danas nisu prihvatili rezoluciju o osudi srpskog genocida u Bosni, sutra neće prihvatiti osudu srpskog genocida na Kosovu. Zašto? To su veze, obaveze, Vučić je iznad”, rekao je Shehu.

Izvor:Saff

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Ivica Dačić na mezaru rahmetli Muftije

Rusi izgubili cijeli bataljon u pokušaju da pređu most /VIDEO/