in

ALARMANTNO! Iz minuta u minut raste broj zaražene dece

BEOGRAD – Zaražene dece ima dosta i taj broj raste iz minuta u minut, poručio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar i dodao da trenutno nema ni porodice ni škole gde neko dete nije pozitivno na kovid. Lončar je rekao da deca bolje podnose infekciju i imaju nešto blaže kliničke slike, ali istakao je da su mlađi takođe prenosioci i mogu da prenesu zarazu starijima.

Ministar je, odgovarajući na pitanje novinara, rekao da je najkritičnije u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, gde, kako kaže, ne padaju brojevi novoobolelih. “Računajte da je svuda kritično. Imamo problem na nivou cele Srbije”, rekao je Lončar ispred Univerzitetske dečje klinike “Tiršova”.Ministar je rekao i da “nema teoretske šanse” da će uskoro neka kovid bolnica izaći iz takvog sistema lečenja.

“Na ivici smo da Zemunsku bolnicu stavimo u kovid sistem, takva je situacija”, istakao je Lončar. Rekao je i da veliki broj ljudi, koji nisu kovid pozitivni, trpe čekajući da dođu do lekara i dodao da je jedino rešenje u masovnoj vakcinaciji.
Lončar je danas u Tiršovoj razgovarao sa dr Martinom Kostolnijem, svetski poznatim kardiohirurgom iz Londona, koji je prethodnih dana zajedno sa srpskim kolegama, obavio tri operacije u toj zdravstvenoj ustanovi.

Tanjug

Prijavi post

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Objavio sandzaklive

Na severu Kosova jutros mirno

Još uvijek bez odluke ko će raditi put Novi Pazar – Raška