in

Aki Rahimovski – U Novom Mestu ogasuljen i klanjana mu dženaza

Prema njegovoj želji, a u skladu s islamskom tradicijom, Rahimovski je ogasuljen, potvrdio je za “Avaz” Aziz Hasanović, muftija Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj

Aki Rahimovski, pjevač legendarne grupe “Parni valjak”, u prisustvu brojnih prijatelja i porodice, ukopan je jučer u Aleji velikana na zagrebačkom Mirogoju.

Rahimovski je iznenada preminuo u 67. godini prošle subote, u Novom Mestu u Sloveniji, gdje je posljednjih godina živio sa suprugom Slovenkom.

Kako je potvrđeno za portal “Avaza”, Aki Rahimovski je ostavio oporuku u kojoj je izrazio želju da bude ukopan kao musliman i da mu se klanja dženaza.

– Prema njegovoj želji, a u skladu s islamskom tradicijom, Rahimovski je ogasuljen. Ovaj obred obavio je imam Islamske zajednice u Republici Sloveniji Adnan ef. Merdanović u Novom Mestu – kazao je za portal “Avaza” Aziz Hasanović, muftija Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj.

Nakon što mu je klanjana dženaza u Novom Mestu dovezen je u Zagreb, gdje su održani komemoracija i ukop.

– Dženazi su prisustvovali članovi njegove porodice. Sve to je javni čin i nije nikakva tajna – zaključio je muftija Hasanović.

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Zbog čega mladi napuštaju Novi Pazar? Evo šta kažu…

Ko su žene na funkcijama u Novom Pazaru –