in

Ademović: Poslednji put pozivam Altana Gegića da dokaže gdje je novac

Sead Becko Ademović je iz Tutina i poznati humanista, je prvi pokrenuo i animirao Bošnjake širom Evrope da se uključe u akciju pomoći sandžačkom narodu. Do sada je preko njega isporučeno na desetine donacija a i realizovao je kupovinu najsavremenije dijagnostičke opreme namijenjene Domu zdravlja u Tutinu.

Altan Gegić je menadžer tutinskog Doma zdravlja i on je istovremeno spona između dijaspore i Tutina. Altan vozi za Tutin ono što dijaspora prikupi kao pomoć za tutinsku bolnicu, takođe prikuplja sredstva za slabo imućnije građane ovog sandžačkog grada.

Sead Becko Ademović se posljednji put obratio javnosti, a njegovo pismo prenosimo u cjelosti:
Drage Sandžaklije, sugrađani i prijatelji.

Nemam nameru da se sa bilo kim prepucavam preko društvenih mreža, niti želim da se vi prepucavate zbog ove situacije i pozivam vas da izbegavate bilo kakve rasprave i konflikte o ovoj temi dok se ne utvrdi istina. Iskreno, lično sam bio šokiran saznanjima o proneverama i zloupotrebama novca i donacija.

U TUTINU STIGLI RENDGEN I SKENER – Tutin Press

Autopijac.com

Ja želim da zaustavim dalje zloupotrebe i pronevere vašeg novca i vaših donacija, ma o kome se radilo. Mislim da je svima u interesu da saznamo istinu. Ovim putem peti put pozivam Altana Gegića da se odazove mojim pozivima na javno suočavanje na televiziji, i da dokazima pobije moje sumnje u njegov rad. Na optužbe i sumnje se odgovara dokazima i to odmah, a ne pozivanjem drugih da stanu u odbranu sumnjivih radnji.

Ovo je moj poslednji poziv da u najkraćem roku izađemo pred javnost i iznesemo svoje dokaze, jer ne želim da mu više ostavljam prostora da konstruiše papirološko pokriće kao što je već započeo, i da se pojavi nakon mesec dana sa nekakvim papirima kao opravdanje.

Autopijac.com
Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Written by sandzaklive

Sjenica: Odbornici SDA i SDP predali zahtjev za obaranje vlasti

Pronađena djevojčica koja je oteta prije 9 godina