in

Abazović je brutalno slagao, cilj je Crnu Goru rasparčati između Srbije i Albanije

Crnogorski politički analitičar Ljubomir Filipović u blagom je šoku, kao i većina crnogorske javnosti nakon što su premijer Dritan Abazović i patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije u tajnosti u Vili Gorica, potpisali Ugovor između Crne Gore i SPC.

“Nema više slobodne teritorije ni metra. Prestrašna je činjenica da se sve odvijalo u strogoj tajnosti, te da još uvijek nemamo informaciju kako je Porfirije stigao u Crnu Goru. Šta će se dalje dešavati sa sigurnošću niko ne može reći“, kaže Filipović.

Nedavno je u medijima objavljeno da će se temeljni ugovor sa SPC-om potpisati baš danas 3. avgusta, ali je Abazović kazao da je to dezinformacija!?

“Ako je neko i sumnjao, danas je sve otkriveno. Abazović je sve brutalno slagao, samo prije nekoliko dana tvrdio je da neće biti potpisa 3. avgusta. Danas u strogoj javnosti to je učinio. Dakle slagao je javnost. Ovo je nedopustivo, jasno je da je čovjek pod direktnim utjecajem Srbije“, istakao je Filipović.

Autopijac.com

Današnje potpisivanje ovog ništavnog ugovora, nelegitimnog i nelegalnog pravnog akta izazvao je samo jedan efekat, a to je potpuno ogoljavanje URE i njenog lidera Dritana Abazovića. Mnogi traže poništavanje ugovora, najavljuje se izglasavanje nepovjerenja Vladi, ali ima još problema s kojima će se suočiti Crna Gora.

“Teško da se sada ovo može poništiti kada u septembru Ustavnom sudu ističe kvorum. Sada će nas napasti i ekonomski, uzet će Željezaru, Luku bar, aerodrome i jednostavno cilj je da nas rasparčaju između Srbije i Albanije“, govori Filipović.

Inače, grupa građana koji ne podržavaju potpisivanje ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom okupili su se sinoć ispred Vile Gorica u znak protesta.

Organizatori su ranije najavili da će se okupljati sve dok datum potpisivanja ugovora ne bude saopšten, okupljeni građani su se mirno razišli tačno u ponoć.

Novo okupljanje je zakazano i za danas, ali Abazović je već potpisao ugovor, što je izazvalo lavinu negodovanja i reakcija.

Izvor: nap.ba

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Šef granične policije Crne Gore podnio ostavku zbog nelegalnog ulaska patrijarha u državu

Sjenica – Uskoro do meandra Uvca asfaltnim putem