in

A. Šešelj (SRS): Srbi na Kosovu ugroženi, Srbija da pokaže doslednost i da ne nastavi dijalog

„Smatramo da Vlada Srbije, pregovarački tim i predsednik Srbije Aleksandar Vučić moraju da pokažu doslednost i da neće nastaviti dijalog dok se situacija ne reši i da neće popustiti kao kada je ubijen Oliver Ivanović i kada je ‘Rosu’ upala na sever Kosova“, rekao je Šešelj na konferenciji za novinare u centrali SRS.

Šešelj je ocenio da su dogadjaji na Kosovu pokazali da dijalog Beograda i Prištine u okviru Evropske unije nema perspektivu i da je razgovore potrebno voditi u Ujedinjenim nacijama, gde bi se postigao „balanas“ izmedju velikih sila koje podržavaju Prištinu i onih koje podržavaju Beograd.

„Ogoljeno je da su ovi procesi i dijalog u Briselu imali za cilj da Srbija prizna nezavisnost Kosova i ovo je samo jedan u nizu pritisaka ne bi li se Srbija primorala da prizna nezavisnost i doživi istorijsku sramotu“, istakao je Šešelj.

On je kazao da je sporazumima iz 2011. godine i kasnije Briselskim sporazumom načinjen niz loših poteza, a da Priština nije ispunila svoje obaveze poput osnivanja Zajedince srpskih opština.

Prijavi post

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Objavio sandzaklive

(VIDEO) Selma Kučević: Obezbijediti uslove za realizaciju izgradnje projekta Eko parka u Tutinu

Policija Kosova demantuje da su njeni pripadnici pretukli trojicu Srba